Thursday, December 15, 2011

SZ busuk



Assalamualaikum!!



Semalam stalk facebook SZ pakai acc Amoy. Heee. Wahh stalker terhebad jugak aku ni ek. Huhu >.< Ahh lantak biarlah kate EX kan mesti laa syggg =) Well, ape-2 pun tahniah sebab awak dah berjaya terima hakikat yg antara kita memang dah tkde pape lagi :') Thanks sudi faham sy. 18 May 2011 Wahhh akhirnya awak ingat jugak ek tarikh kita couple. Ha3~ Papepun hope awak happy dengan life awak sekarang. Sy taw mesti awak akan lebih happy tanpa sy dalam hidup awak especially gadis-2 hawt kat luar sanee tu mesti excited gilaa dapat taw admire diorang dah single. Ha3~ Satu je sy nak awak tau yg sy tk pena benci and try nak buang awak dari hidup sy. Walau macammane pun awak pernah jadi orang yg paling sy syggg satu ketika dulu. So tkde sebab utk sy benci awak. Okay! Sorry fr everythings. Maafkan semua salah silap sy. Kite still kawan sampai sekarang. Kbai










Gileeeee

Awww awwww awww
Shooo shuweeet
Heheheee
Hari-2 suruh kite kejut
Hari-2 lepas balex keje je call kite
Hihihihihi
;););)
Dreams come true
One day
Hopefully
Aminnnnn!!!!!

Sombong!

Menyampah!!
Sombong gilaa dgn aku sekarang!
Huhhhh
Kawan lupa kawan!

Wuekkkk!
Benci!
Padan muka kite dah unfriend awok!!
:P

Tuesday, December 13, 2011

Sentap ke?



Assalamualaikum!!


Hahahaahaha! Adushhhh klaka laa kau ni yunk! Hahaha tk sangke pulak kau ni stalker terhebad aku ek? Ade aku update status tuju dkt kau ke? Yg kau tetiba tergeliat bontot nak emo lebih kenapa? Adushhh! Terasa pulak? Hahahahahahha. Memang betul kot awk tuh mcmtuh :) Lepastu update status pulak taknak kalah nie kemaennn. Hahahahahhaa. Atototototoy. Tawu ler awok tuh cantik! Cantik luar je tk gune cik ahkak oiiii. Hihihihi klaka la awok nie. Tk puas hati cakap je laaaa depan-2 mehhh. Ini aku tuju dkt orang lain kau pulak sentap lebih? Huhuhuuuu kesiannn laaa. Tkpe laaa teruskan dgn dunia hipokrit awak tuh yea.. =)



Monday, December 12, 2011

quick update

Mood happy sangat
tk sangke abang caring gilew dgn aku.
Hiks. I love you so much laa abang =)

Sunday, December 11, 2011

Sy syggg awak !

Assalamualaikum


Macammana nak explain ek?
Terus terang laa aku cakap
Pintu hati aku dah diketuk sumone!
Sekian lame wehh.
Lepas je break dgn SZ 
aku lebih berhati-2 dalam berkawan
especially LELAKI
Tapi sejak aku kenal dia
lama-2 hati aku terpaut
Aku tatau sejak bila aku start 
jatuh hati pada dia
betullah orang kate
'cinta datang tanpa sedar'
kann?
Apa yang pasti dia insan ke-3
yg berjaya menggoncangkan hati aku
Hiks!
Tapi........
Hmmmm.. sikap dia macam angin
Sering berubah
Kejap dia caring gilaa dgn aku
Kejap moody semacam
Haih aku pun tatau
Hmm....
Aku tatau sejauh mana jarak hubungan antara kami
Tapi aku amat mengharapkan yang detik perkenalan ini
mampu berkekalan ke ceritera seterusnya
Dia bagi aku harapan!
Tersangatlah kecewanya kalau suatu hari nanti semua ni berakhir dgn begitu saje!
Harap-2 tak.
Aku dah mula sayang dkt kau
Bkn senang utk aku lupakan cinta pertama aku
Aku sgt berharap yg semua mimpi ini akan menjadi kenyataan.
Amin.
ILYSM!!
:)

Saturday, December 10, 2011

What a tired day?

Assalamualaikum

Mood hari ini sangat penat + gembira
Penat sebab?
Mane tknyer. esok kenduri abang aku kawen aku bagai nak rak tolong buad preparation bagai
Happy sebab?
Dapat kumpul dgn family sanak sedare mare bagai. Bestnyewwww!
Setahun sekali kot dapat jumpew. Itu pun time raya. Hahahaa
Oke nak tido esok bangun sesubuh kerja berat menanti
Hahahahahaha kbai.





Friday, December 9, 2011

Aku bukan untukmu!!!





Assalamualaikum

Wahh. Berabad kot rasenyee aku tk update beloggg. Hihihihihi. Macam biasa kalau malas datang menerpa kerja apa semua tk jadi. Kankankan? Heeee.Sekarang mood cuti tk berapa nak cuti sangat lah kan sebab time cuti sekolah hari-2 kena kerjaa. Wuwuwuwuwuw tapi takpa sebab aku suka.. Heee sebab apa? Adalahhhhh nanti kite gegosip ;) 

Sekarang aku nak story pasal SZ!! Ishhh semenjak due menjak tige menjak ni kan bende alah nie dox sebox ganggu kepala hotak aku je lahhhh. Aduhhhai SZ-2, tolong la paham. Kau nak suruh aku explain macammana lagi baru kau boleh faham? Kau faham tk sekarang aku dh tkde hati utk kau lg. Faham tk?? Pleaseee lahhh jangan push-2 aku. Aku bukan macam perempuan laen lah yg senang sangat nak kau mainkan. Sorry okay. Kisah kita dah lame berlalu. Kau je yg tk dapat terima kenyataan tu. Kau publish semua message aku bagi dkt kau, kau update status semua berkaitan dgn aku, siap tag bagai. Motif? Nak suruh kawan-2 kau backup kau? Nak suruh aku tumpang simpati dengan kau? So that aku boleh stay together balek dgn kau? Or kau just nak malukan aku? Biar kawan-2 kau semua dok kutuk aku kata aku perempuan jahat bagai? Macamtuuu? Kalau itu niat kau buat semua tuh CONGRATULATIONS okay kau dh berjaya. 

Nak kate aku benci kau? SUMPAH tak. Sikit pun tak pernah ada niat nak benci kau. Tapi dengan perangai kau yang macamni tk mustahil laaa lame-2 aku pun boleh benci kau. Haishhhh tolong laa terima kenyataan. Ada ke orang cakap yg cinta tu mesti memiliki dan dimiliki? Ada? Rasanya tkde. Cinta tu perlukan pengorbanan laa tk perlukan pujuk rayu, simpati bagai. Perlu ke aku stay dgn kau just nak jage hati kau sbg tanda simpati. Perlu ke? Aku tahu perit rasanya MENUNGGU sesuatu yang tk pasti. Sumpah sakit dow. Aku pernah rasa. Bila orang yang aku sayang buad dunnow je dgn aku. Same jugak macam sekarang. Tapi takkan kita nak paksa dia untuk terima kita hanya kerana kita sayang dia gila-2? Aku selalu berpegang pada kata "cinta yang sempurna tidak seharusnya dimiliki, ia akan lebih sempurna seandainya kita membiarkan orang yang kita cintai pergi mendapatkan orang yang mereka cintai" Cuba kau selami sikit maksud ayat tuhhh. Kalau kau faham apa maksud di sebalik ayat aku kau mesti takkan buat perkara bodoh macamni. Tolong laaa. Please stop it okay. Keputusan aku muktamad takde sape yg boleh ubah. Aku harap kau faham. Kbai







Thursday, June 30, 2011

Nie utk awk.

Assalamualaikum


Dah lame tk update blog. Tapi hari nie aku ase mcm teringin plak nak update blog. Sebab aku tatau nak luah kt ape. Sekarang mood aku sedih sangat Ya Allah sedih wehh sumpah sedih kawan aku sendiri kate aku cenggitu ;( sayangg arr awk tk kenal kite sepenuhnyer lagik. Awk2, tkkan la kite nie bodoh sangat sampai sanggup nak tikam belakang kawan kite sendiri? Cube la awk pk. Mcm awk tatau hati kite utk sape DULU. Ya Allah sumpah tk pena terlintas kot nak rampas bf awk tu. Krg due2 kawan kite kot. Tolong laa kite tk pena langsug terfikir ok. TAK PERNAH. Sampai hati awk kte kite mcmtu. Kite ingat awk kenal kite. Tp syggg laa. Kite je yg anggap awak  kawan kite sampai mati. Kite je yg anggap awak LESBO kite tp awak? Awak tk pcaye kt kite. Awak anggap kite nak rampas kebahagiaan awak. Kalau mcmtu sia-sia la awak kenal kite. Sia-sia kite crite kt awk pasal orang yg pernah kite tunggu tu. Sia-sia la kite bg awk bce diary kite yg sumenyer berkisarkan pasal budak tu. PASAL BUDAK TU. Semua tu sia-sia jek. Dah la awk. Lepas nie terpulang la dkt awk. Awak nak anggap kite kawan makan kawan? Terpulang. Kite pun dh ad bf la awk. Tuh SZ tu. Thanks laa yer sbb slame kite kawan nie awak baek sgt dgn kite. Kite ase best sngt kawan dgn awk. Dengan pangai awk yg manje+comel tuhhh. Awak kwn kite paling comel. Kalau mcm sesetengah pmpn kite boleh tau dy manje or buat2 manje. Tp awk x. Kite penah ckp ngn awak kan? Ingat lagi? Tk ingat tkpe. Kite ikhlas kawan dgn awak tp law awk nk kite putuskan persahabatan kite hanye utk perkare yg tk betul itu terpulang. Tp tlg laa dun judge a book by its cover. Sekarang kite nak tny awk. Salah ke law kite msg dgn kawan2 kite sendiri. Salah ke??? Awk bley check laa msg2 kite sume. Tk pena pun ad msg sygg2 ke ape. Itu sume tk lebih dari msg seorang member utk membernye. Bukan kite msg dy sorang. Banyak lagi KAWAN2 kite yg kite msg. Kite dh banyak kali kene la awk. Sbb yg same!! Knp korang tk pena nak paham??? Dulu pun same jugak. Awak kate dh lame awk tau? Tapi awk diamkan aje? Heyyy dulu awak ckp ap dkt kite? Kite ingat lagi laaaa. Awak kate awk tk kesa pun law kite ke, tmah ke msg dy sbb ktrg kwn awk. Awk, kalo awk tk suke ktrg rapat, ktrg dekat dgn bf awk, awk ckp je awk xsuke. Senang kan? Awak tk paya nak dalih2. Depan ktrg awk ckp laen. Tp hakikatnye laen kan. Kalo kite tau awk xsuke kite member dgn dy. Kite boleh putus kawan la dgn dy sbb awk. Kite boleh tk tegur sape dgn dy sbb nak jage hati awk. Kite xkesa sume tu asalkan kite xhilang salah satu member yg kite paling sayang. Skrg awak nak tuduh kite mcm2? Tapi ade ke awk tny kite perkare yg sbna? Ade awk selidik dlu mane betul, mane salah? Skrg awk tk bg peluang utk kite bgtau pkre sbna, tbe2 tau2 je awk terus nak condemn kite. Adil ke mcmtu. Dh laaa kite dh penat. Terpulang pd awk, kalau awk rase kte hati awk tuh betul, ikotkan ajeeee.... yg penting kite nk awk tau yg kite xkn penah mnyesal sbb ad kawan yg bek mcm awk. Sorry kalo kite ad wt slah kt awk sme ad sngje atau pun tk disengajekan. Kite mnx maap sngt2. Time kaseh atz sume kenangan yg pena kite cpte sme2. Tyme ktrg pg rumah awk, tyme kite karoke kt rumah awk tu, tyme kite kua same2, sume tuh sy ingat n xkan pna lupe smpai bile2. tme kasih yer kawan. salam

Friday, June 10, 2011

Nabil in Maharaja Lawak

Assalamualaikum.


Aku baru lepas tengok Maharaja Lawak. Best gilaa wa cakap lu. Hahahahahahahahahahhahahahaha (nak tunjuk betape bestnye ML) Tapi betul lah tak tipu. Best ohhh semua orang suka kankan? Tapi sorang je tk suka. Tok Wan aku. Ngehhhhh ye laa mane laa atox-atox nak minat cerita tk berilmiah macamni. Lain lah tengok Al-kuliyyah ka, Imam Muda ka etc. Hahaha aku dah cuak dah atox aku bantai nak tengok channel lain. Nasib baik atox aku dah masuk tidur dulu. Hekhekhekhek! Overall semua show gempak deh especially Jozan! Hehe ILY lahhhhh! Heeee. Tapi sekarang aku bukan nak story pasal Jozan. Aku nak story pasan Nabil. Wahhhhh faberet aku jugak niehhhhh! Mmmuahhhhhx3! And aku bukan nak story pasal show dia minggu nie tapi last week punyaaaa. Korang ingat lagi tk? Okay tk ingat. Meh aku tolong ingatkan. Tengok nih!



Okayy dah tengok dah? Last week dorang buat jelajah ML dekat Penang. Sekarang aku nak tanye korang perasan tk tyme Nabil buad show ramai orang tk gelak? Perasan tk????? Padahal show dia lawak kot tapi ciput je orang dok gelak. Apesal ehhh? Yg aku pelik show peserta laen boleh gelak sakan pulak. Ke memang lawak Nabil tk best? Aku rase okay je. Tktau laa bagi korang.


Korang nak tau tk sebab ape?? Okay, nie kawan aku lah bagitau. Kawan aku tau bukan aku kalau salah info korang belasah dia ramai-ramai. Hehehehehe. Kawan aku kate sbb dorang main boikot-boikot ahh wehh. Kawan aku kate (wajib ade kawan aku kate) Penang kan dekat dgn Kelantan so Nabil kan dari dulu asyik drop Amir uh so dorang boikot la kalau Nabil buad lawak dorang takmo support. Nie kawan aku kate eh bukan aku. Aku pun taktau betul ke tk.


Tapi sumpah wehh kesian gilaa aku tengok Nabil mase tuh. Dia dh macam mati kutu dah dekat atas stage. Aku yg duduk tengok depan tv nieh rase mcm nak tolong tepuk jerit 'go Nabil go' dari sini. Agak-agak sampai tk jerit aku dari PD nie? T_____T kesian kan. Nabil dah macam merayu pulak mintak dorang untuk bagi support. 


Aku pelik betul dengan mentality sesetengah rakyat Mesia nie. Disebabkan ko tk suke sumone uh so ko nak ajak geng ramai-ramai boikot dia. Aku pun pernah tau ade situation macamnie. Member aku gaduh dengan sorang budak tuh pastu disebabkan aku kawan dia aku pun join sekaki boikot pulaukan orang tuh. Tapi bila pk-pk balik ape pulak salah dia dkt aku? Dia tkde kene-mengena langsung pun dalam life aku so buat ape aku nak masuk campur urusan orang lain. Betul tak?


Okay back to the main story. Adil ke macamtu wehh? Korang ingat senang ke nak buad lawak, nak impress penonton dgn lawak-lawak kite? Kau pk senang? Kau bayangkan sendiri la ape korang rase kalau korang dah susah payah buad lawak then tkde reaction langsung? Ape perasaan kau? Kalau aku, aku rase macam nak terjun bangunan KLCC je doe malu punye pasal. Pastu kan kalau korang tengok ML minggu nie time intro Nabil siap mintak maaf lagi kalau dia ade buad silap ke ape and mintak support dari audience. Tk pecaye? Tengok niehhh!





See? Dia pun gentle mengaku silap dia so ape salahnyer kite buang yg keruh ambil yg jernih lupekan je bende-bende lepas. Tkkan sebab korang tk puas hati korang terus nak boo dia? Nasib baik orang Kuantan semua sporting. Yg lawak ke tk lawak ke semua dorang bantai gelak. Huhuhuhu


Aku cakap bukan sebab aku peminat setia Nabil ke ape NO semua aku sokong okay. Yg best-best lah aku sokong. Lagipun aku tengok je bukan vote pun =__=' Tengok je sudehhhh. Huhuhuhuhu. Aku just bagi pendapat je. Korang tk payah la nak butthurt pulak. Heeee. So the moral of the story hentikan je laaa sikap tk semenggah yg suke sangat nak jatuhkan self confidence orang. Hidup kalau tk sesudah keje nak dengki-mendengki je memang tk kemane babe. Okebai.


p/s : Banyak betul peribahase aku guna dalam entry nie. Dh macam jawab karangan SPM pulak.Ahakz.

Wednesday, June 8, 2011

Perlu ke LELAKI merajuk?


Assalamualaikum


Laaaahaii tajuk entry nak gempak jek. Kekekekek.
Hahahaha palat betul dgn mamat sorang nie tau! 
JE bukan name sebenar! Kahkahkahaktuihhhh! 
Weh plz laaaa lemah noo semangat aku kalo dapat laki 
kuat merajuk a.k.a kuat emo a.k.a kuat tacing
a.k.a blablabla bape banyak a.k.a daa =..= 
Sikit-sikit merajuk! Taknak kalah dgn kaum pompuan nie! 
Lebih sudu dari mangkuk pulak kan. (betul ke? ) 
Ape barang wehhh merajuk! Tk gentle langsung! 
Bukan ke merajuk tuh dah sebati sejiwa dgn pompuan?
Abeh kalo tu pun ko nak sapu ktrg dapat ape? 
Kalo sikit-sikit tuh bole la tahan lagik. 
Ye la. Nak manje-manje lew tewww. 
Hehehehehe tapi kalau dh 24/7 keje kau 
nak merajuk je muak la weh! Meluat tawu!!!!  
Dapat yg tukang layan tape gak ini kalo dapat pmpn macam aku nie? 
Sorry la der kemsalam banyak-banyak aku tk reti nak pujok-pujok orang nie 
and aku memang tk suke. Tapi kalo aku merajuk ade orang pujok aku suke. 
Ehehehehehe. Dah dah malas layan kau. 
Merajuk nie! Haha bye!



Wedding day~


Assalamualaikum


Haritu pergi wedding bro awie. Dalam pukul sebelas macamtu gerak. Apit hammex. Hehe thanks babe sudi jadik driver aku lagik :') lepas dh tolong mak aku gentel karipap, gulung popia apesume then mandi, pakai baju, siap-siap. Tema warne gold tapi aku pakai baju kaler hijau. Ngehhhhh bantai! Janji kain aku ade sikit arne gold :D Lepastu gerak. Apit pickup aku dkt rumah. Kakak aku follow sekali. Tanye mak mane wedges aku wane putih tu. Cari-cari tk jumpe. Haih ckp dgn mak tkkan pakai cantik-cantik comey lotey (perasan) pastu pakai slippers je. Tk asyuk ah cenggitu. Hehehehe. Cari punya cari last-last jumpa. Tapi tk pakai pun senanyer sbb tertinggal dalam kete apit. Hahaha siod. 


Then dh sampai call xyra tanye dh siap belum. Janji haritu nak lepak same sbb xyra tkde geng. Alolololoh meh lepak dgn akak meh. Huhuhu. First time lepak same kmo, no wonder kmo baek senanyer haha dulu ingat smbong. Huhu Lepak dgn akak wanie, kakak aku, and cuzy kak isma sekali sementare tunggu pengantin. Awie dgn kak isma jadik pengapit hahahaha aww so sweet! Awal-awal lagi awie msg kate jangan balek lagi tunggu pengapit. Haha chehh bukan nak suruh tengok pengantin. Huhuhu


Then makan time. Ktrg special dapat makan tempat VIP. Hohohoho. Ohh btw, nampak SZ jugak! Hehe kak wanie yg tegur. Ngeee. Tapi SZ tk perasan aku lah wuwuwuw sedih ja. Best jugak lepak pukul 3lbeyh baru sampai rumah. Hee okelah meh nengox pict meh. Sorry pict tk banyak. Daaaa!!








Saturday, June 4, 2011

Siot ! Aku kena kencing !

Follow conversation di bawah ~~

AZ : Ak nk mnx tlg leyh x?
ML : Tlg pe mox
AZ : Ari sb2 ko p tlg mak ko kt kdai..pkol 2 ko start eyh?..ad owg nk jmpe ko..
ML : (???) Spe bntot
AZ : Rahsia..yg penting 2 jew ak mnx tlg kt ko...
ML : Xnk ah pegi
AZ : Plez teah..
ML : Sape? @#(%&? (sencored :D)
AZ : Bkn..rahsia..plez tau
ML : Laki ke pmpn?
AZ : Rahsia jgk..plez!
ML : *&^&^ ke? Kalo dye tknak aku. Aku tk sedie lg (ups sencored lagik :D)
AZ : Bukan larh!! Blablabla~~~~ t papehal aku btau ko
ML : Ngde la ko
AZ : Taw3x!!!
ML : Kunx ak jumpe org ak xknl kene kidnap aku nt ko jgk susa haha
AZ : Ko knl laa..rlex jew
ML : Ko nie suke wt suspen! Haha

*******

AZ : Ko jgn xdt pg lax aw! 
ML : Sape doe?
AZ : Rahsiaa.. huhu
ML : Sepak ko kang
AZ : Jaoh la ko nk sepak ak..
ML : Ko ke nk dtg? Hahah
AZ : X arh.. Jaoh aa glew.. agpon baru lagi.. malas ak
ML : Haha bntot!!!!! Ckp jlaaa!!!!
AZ : Xbleyh..Rhsie neyh hruslah dikekalkan
ML : Ak xnk dtg
AZ : Plez teah.. dtg la
ML : Ckp dlu
AZ : Datang taw teah 
AZ : Xbleyh teah..dtg jew dlu..
ML : Xnok!!
AZ : Plezz....
ML : Wekkk
AZ : Nape ejek?
ML : Xnk jgak! Haha
AZ : Plez laa... sampai hati ko kn
ML : Ckp lu
AZ : Xbleyh teah
ML : ok....


Aku dh curious nak mati dah sape pulak laa nk dtg jmpe ak nie? Aku ade secret admire ke? Wahahahahaa. Penat aku pk dlm kepale hotak aku name-name faberet aku. Kihkih. Yg AZ nie pulak bile aku tanye heboh kau rahsie2.! Bgtau jelaaaaa ngeng!! Huhuhuhu ngade!!!!

****

ML : cepat laaa wehh bgtau
AZ : Xbleyh! Hahahaha
ML : MERAJUK!
AZ : Hehee... tunggu la esk.. pkl 2.30 dy dtgg
ML : Malas layan!
AZ : Xpew la.. Ko merajuk ehh..bsk laa ak suwoh dak 2 pjox ko tau
ML : Tuttt ke wehh?
AZ : X arh..
ML : Sumpah??
AZ : Sumpah bkn dye..
ML : Bgtauuu jlaa =(
AZ : Xbleyh teah..serius xbleyh.. t ko ckp 'ek eleh, dy neyh upenyer'.. ko tunggu jlaa
ML : Grrrrrr

****
ML : Oiii
AZ : Lagi 5mnit dy smpai umah ko..
ML : Sape doe
AZ : Ko tnggu je kt lua
ML : Lnx ko. Malas
AZ : Smpai hati ko..
AZ : Dy dh smpai
ML : Ko xnk ckp sape
AZ : Dy kt lua
ML : Mne. Xd pun
AZ : Kt mto 2. Wane oren...



KORANG TAU AKU JUMPE SAPE??????????????

Grrrr. AZ rupenyer! Geram gilaaaa dkt kau! Hahahaha. Mati-mati aku pecaye kau dkt Uitm wehhh! Siod! Penat aku menganjing kau dox Uitm tk dapat tengox Maharaja Lawak! Hahahahaha jahat! Oooo kau tipu aku kan! Aku tnye kau ngh buad ape. Relax je kau ckp kau ngah baring dkt dorm padehal kau dlm bus kan!!! Jahat seh! Mati-mati aku caye. Patutlah aku menganjing kau pasal Maharaja Lawak kau siap boleh tau lagi turn sape buad show bagai. Rupenyer kau tengah syok landing tengox astro warna dkt rumah! Kau kate kau dkt U! Kau kate lagi dkt U kau tkde astro warna! Hahahaha aku tertipu! Mengong! Anyway, thanks wehh sudi datang jumpa ktrg. Alaa cakap je laa kau rindu kitorang kan! Huhuhu kau nak tepati janji kau eh dgn ktrg mase ktrg call kau haritu. Ktrg cakap nanti dh balex U jgn lupe dtg rumah kitorang. Terus kau dtg kan! Hahahahaha. Ngeng! Paling tk boleh bla aku kne tipu wehh!! Huhuhuhu


p/s : Name terpakse disencoredkan atas kesenangan semua pihak. Hohohoho sorry ;)

Awak

Assalamualaikum.

Awak.
Semalam kite nampak mak awak dgn adex awk.
Tapi kite tk nampak awak pun. Awak tkde aye?
Ke awak nyorok tkmo jumpe kite?
 Awak nape awak jauhkan diry dari kite sume?
Nape ek.Kite miskol, kite msg awk tk layan pun.
Awak kite rindu awak. Dah lame tk dengar cite awk.
Last kite jumpe mase awk dtgg kedai kite and
mase kite text awk tanye mcmne doa naik kenderaan tuh :')
Pastu langsung tk denga cite awk dh sampai sekarang.
Kite ingat awk tkmo layan kite sorang jep
rupe-rupenyer dgn kawan-kawan kite pun same.
Awk dh lupe dkt LESBO aye?
Hurmmmm kite teka kan msti awk jauhkan dry dari ktrg sume
sbb awk tk dpt mane-mane eh.
Alaaaaa relax laaa. Kite kan kawan.
Mule-mule kite pun down jugak tapi sekejap je. Hehe.
Saba la awk. Peluang ade dkt mane-mane.
Mungkin sekarang bukan rezeki kite tp akan datang mane tau kan?
Awk, awk jgn laa mcmnie. Ktrg rindu awk sangat.
Fb pun awk dh deactivated.
Hurmmmm rindu awk la

NURUL SAZWANI SALEH :'(

Wednesday, June 1, 2011

Tension!!!!

Assalamualaikum!!!!

Aduhhhhhh. Aku down lagi sekali!! On fb tengok newsfeed bace status yot, yot kate "3hb msox unisza terengganu" Errrr yot!!!! ko tinggalkan aku =(  Arghhhhh aku baru je ingat nak stay f6. Abeh dh yot nak bla, akmal nak bla, awie nak bla acanetuhhh?? Dh laaa dkt situ bape keping je kawan yg aku ade!! Arghhhh! Tension! Nie yg buad aku rindu nak mati dgn lesbo aku niehhh! Rindu korang wehh! Kan best lau krg ade =( ape patut aku buad skrg nie ekk!! Stay pramasis ke msox poli!! Tapi kalau aku pk nak msox poli dh terlambat dh jepppp. Tarikh pengesahan persetujuan dh tamat tempoh!!!! Adoiy! Hati aku tk tetap arh. Kejap ituuu, kejap ini.... Erkh!!! Aku compius nie doe!!! Adododododoiiiii!!!!!!!! Aku memang nk stay f6! Tp patut ke aku benty sbb aku tkde kwn??? Patut ke aku masox poli or U. Kos blanje dh mahal, jauh pulakkkk. Confused wehhh! Sbenarnyer f6 aku dpt bntuan biasiswa. Hurmmmmmm! Perlu ke aku bla sbb aku tkde geng!!!? Memang! Memang f6 susah. Tapi aku rase insyaAllah aku boleh struggle. Mudah-mudahan laa! Tapi masalahnyer aku tkbole aa law tkde geng! Member aku kate skarang dh tkbole pk geng, mase depan dkt tangan memasing. bkn kt tgn org len, ktew dh tkbole ikot kwn mcm skolah dulu.... Ye ehhhhh wehh??? Bantu aku Ya Allah!!!



Tuesday, May 31, 2011

BENCI




Bengang yelaaaahaiiii!!

Asal laaaa ko tk mampos terus!!!!

Ko tkde dalam dunie nie dh kire aman dh bagi aku!!!!!
 
Buad semak mate aku je pandang ko!

Dengan pangai ko yg macam cibai tuhhhh!!!!!!

PALAT SIAL



Thursday, May 26, 2011

Letih!

Assalamualaikum.

Hye korang! Hari nie sanad penat okay. Penatnye macam aku pulak yg masox acare lari beribu meter bagai walaupun jadik tukang jual jep sebenarnye. Ngeee huhu tapi sumpah penat okay. Pagi-pagi dh rushing. Mane tknyer. Agak tk puas hati laa dgn tuttt. Yelah krg suh ktrg ilex jep tapi tengox barang sume tkde. Nak jual ape cenggituh? Baek main masak-masak je. Then aku dgn pieka la rushing cari barang apesume. Pergi kedai pulak tutup. Haihh. kedai mane pulak bukak pepagi buter kan. Pastu tk puas hati lagi nie barang tkde. Aku dgn yot turun sampai teluk kemang carik buah. Hahahaha. Mule-mule kedai uh tutup aw then ktrg pegi ketuk rumah abang uh. Hihihi sian dye kne bangon pagi-pagi. Alololololo.

Alhamdulillah laa jualan ktrg habis sumenyew. Hihihihi. Dapat dalam seratus lebih macamtu. Ngee suke-suke! Yg tk bestnyew rumah kuning num 2 laa! Alaaa mane aci! Padehal seri je kot dgn rumah merah. Pastu ade pulak buad penentuan juare pakai game tarik tali?? Hek eleh kalau camtu baek tkpaya buat acare lari! Choi!

Then dh abez aku, yot dgn mal g makan jap dkt pd. Lapar lah! Dari pagi tk makan. Awie suh ktrg tggu dye tapi dtg lambat patuh bawak geng pulak tuh. Supe tkyah tunggu. Wwueekk. Huhu tadi kan busy sangat tk sempat nak snipsnap pict. Wahahaha! Selalu muke aku je penuh dkt camera. Huhu sian aku. Naseb baex adex ksyggn scha xiera ade snap pict sesikit. Hehehe ade la dari tkde. Thanx sygg (= Dah la penat sudeh. Esok tk pegi sekolah, keje!! Malam nie tdo umah kak eka. Yeayyy! Huhu daadaaa. 





Wednesday, May 25, 2011

Movie tyme!

Assalamualaikum.

Hello!! Dari semalam try bukak blog sekali tk boleh pulak login. Atoiyai. Nie mesti kes tk verify email lagik. Wuwuwuwuw terpakse laaa tuka email baru. Alolololo blog busuk sygg majox eh dgn lolinx. Hihihi mesti majox sbb lolinx da lame tk update blog kan. Hehehe. Ye la ye la nak update laa nie syggg. Eh krg email blog aku skrg lolololinx@yahoo.com okayy. Bukan biskowtkeringg@yahoo.com agy tau. Hehehehe.


Semalam tengox movie nie dgn khai and kakak aku bella. Sumpah best giler aku cakap kau wehh! Nie 1st movie yg ley buad aku menangis tawuk!! Selalu law movie melayu camci jep! Tapi citer nie sumpah len! Sedih gilaa kot. Jarang aku nangis lau tengok citer melayu. Aku sloo nangis law layan hindustan jepp. Ahahahaha dh tengox banyak kali pun still boleh nangis juta-juta kali lagik. Krg dh tengok blum movie nie? Law blum nanti jgn lupe tengok okayy!!



Last week pun ktrg tengox muvie jgak cter nie!!! Hehehe tengok dgn khai and bella gax. Nak ajak SZ, dye busy pulak kan. Wuwuwwuuw! Cter nie pun best jugak! Action plus ade comedy cket-cket. Gempak gler cter nie. Aku dh bape kali dh tekejut sbb dye punye sound effect tuh menakotkan aku. Hahahaha. Papepun memang best lah citer nie. Lagi best sbb balek umah dh kene sound dgn abg aku sbb balek lambat. Huhuhu mane tknyer. Pukul 2 pagi kot kitorang sampai rumah? Dh la sume pmpn. Naseb lah der. Huhuhu


Well, minggu nie agak busy lor. Busy sebab this week ade sports day. So budak lower six pramasis kene setup stall utk jualan mase hari sukan. Group ktrg ditugaskan utk buat jualan buah potong and rojak buah. Heeeee. Mari ler wehhhh datang ramai-ramai!!! Hihihi promote jap. Tadi pun balek lambat pukul 6steng baru sampai rumah coz kene stay dkt skowla utk train pasukan rumah kuning! Hello guys! I rumah kuning tau! Hahahaha go yellow go!!! Harap-harap tahun nie rumah kuning dapat kekal juare seperti tahun-tahun yg lepas. Huuuu chaiyox2!!!! Okebai! Mmmmuwaahhhhh!

Sunday, May 22, 2011

Hangout !

Assalamualaikum.


Hye babes! Aku baru balex dr berjimba sukaria dgn xier, emmy anddddd apittt!! Ahahahaha. Sanad-sanad best okae. Ktrg gerak dalam pukul satu lebih macamtu. Sian apit kene jadik driver ktrg. Hihihihixs. Tapi okae ape ktrg bayar wet minyak kau oke. Huhu dh laa aku kne blanje kau karok. Hahaha. Tapi tkpe lah yg penting kau dh bawak ktrg kire bagus. Hihihi. Sayang kau lebih la macamnie!! Muwwahhhh-muwwahhh!!

Lepas apit pick up aku ktrg g amex xiera pulak. Haihhh time nak amex xiera klaka jep apit boleh terlanggar amende tah terus dye suh xier drive. Huhuhu apelaaaaa. Then g Taman Intan pick up dax emmy. Huhuhu pastu gerak g music box. Ktrg amex pakej 2 jam punye. Hahaaha. Memang best laa lepas geram kan. Dh lame sanad tk karok. Hehehe. 

Then dh abez karok g kfc jap apit nieh ha mengade naw nak makan pulak.Chehhh! Huhuhu. Dh parking nampak pulak tett!!! Errr xyra!! Boleh kite makan tempat lain tk!! Duhhhh malasnyer nak menatap muke dye. :( Dye tgur apit ckp ktrg tk ajak dye. Heheheheh. Sorry laa der wa kan tk ngam dgn lu. Segan laa der. Hihihi then xyra ajak dye lepak skaly dgn ktrg dye kte malas ah ktrg bukan ajak dye pun. Huhuhu majox lewww tewwww. Wwueeekkssss. Malas layan.!

Oke lah. Malas nak update banyak. Hihihi meh aku serve krg dgn pict ktrg okae. Byebye!~












p/s : video tyme karok ade tapi malas taok. Hahahaha. Okebye!~

Monday, May 16, 2011

Its over huhh?!

Assalamualaikum.

Mood sekarang agak sedih yer. 
Grr Nape ekk bile kite dh berjaye terime sumone uh lepas sekian lame kite kunci hati kite utk sumone yg langsung tk penah pandang ktew, 
bile kite dh berjaye lupekan sumone tu and sedia terima orang baru dalam hidup kite 
and last-last it will end up by nothing! 
Zero???!!
Ups oke. My bad. I admit it. 
Aku tk sepatutnye bukak hati aku utk orang laen and kecewa utk kali ke-2!! 
Okay prinsip aku sekarang kawan dgn semuaa orang! 
Nothing personal!
Kalo ade, ade laaa. Kalo tkde mknenyer tertttt!!! 
Okebai.



Saturday, May 14, 2011

Kalau dah namenye wanita....

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.



2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.



3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).



4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.



5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!



6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.



7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diriwanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akanlakukan apa saja.



8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.



9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.



10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.



11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.



12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.



13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.



14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.



15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.



16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.



17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!



18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.



19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.



20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.



21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!



22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.



23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.



24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.



25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.



26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..



27. Senjata wanita adalah airmata!!



28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan i! ni dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.



29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...



30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

Wehhhh!!!


Assalamualaikum!!

Mane entry aku pasal pramasis yg aku update haritu!!?? 
Tkde pun!! Nape tibe-tibe hilang??!!
Niee nk ngmox nieee....
Heishhhhhh!
Jahat betul encik blogspot nieee
=(

Friday, May 6, 2011

DOWN :'(

Assalamualaikum.


Sedih. Pahit. Kecewa. Cemburu. Geram. Itu yg aku rasa skrg nieeee. Okayy, sekarang SPM victim tahun lepas mesti heboh semua nak tawu ape result UPU drg kan? Well. Aku punn. Tau tau je result UPU keluar 6 Mei terus hati rase berdebar jek. Aku tidur semalam pun pukul 4 pagi tawuk semate-mate excited sngt nak tau pasal result nie. Sanggup tuh! Padahal result klua selepas pukul 12pm. Chehhh. Buang karennn jehhh. =_=


Sebelum dapat tawu result tuh bby kate dkt aku "Teah, aku tkot tk dpt aa doeh" Aku pun dgn confident jehh ehh mesti dapat doeh. Result kite pun bukan teruk sangat. Kau relax jeh. Tengok! Macam bagus kan! Macam confident boleh dapat jer. Memang excited gile ahh. Time nak check pulak server busy kan. Ye lahhh dh satu Malaysia check mane tk down server tuhhh. Last-last -----------------------

click to *ENLARGE



Hahhh amex kau! Pergh berderau jantung aku mcm nak gugur je kan! Time dh dapat result tuh aku pandang bby, bby pandang aku. Ktrg mcm like waddaheck?!!!! Time tuh memang sumpah aku tk pecaye! Dalam hati aku ehh betul ke nie? Apesal aku tk dapat pulak? Mesti ade something wrong somewhere nieee. Konon nak sedapkan hati aku yg mcm separuh hancur nie aku check banyak-banyak kali dgn harapan semue tuh salah!!! Sumpah doe aku tk bole tme knyataan! T_T


Tyme tuh aku rase mcm aku nak lari 1000km je! Tension sngt doe! Aku dh hancurkan harapan family aku! Padahal drg harap banyak dkt aku kot! Erkh T_T Sedih sangat laaa! Lappy buruk saksi aku menangis sokseksoksek tk henti-henti frust punye pasal. Aku pelik kenape aku tk dapat? Adekah calon SPM tahun lepas semua pandai-pandai sampai peluang nak masox begitu terhad? Or intake UPU untuk tahun nie begitu strict? Atau pihak UPU nie pilih kasih? Drg kasi lelaki je masok pmpn tkpayah dox je rumah tolong mak masak. ERHH! Along call nak tanye pasal result pun aku tk angkat! Tskkkk T_T Siryes doe aku macam confident dapat jer UPU. Dah siap berangan nie wehhh! Nanti kalau dh masuk U nanti nak pegi shopping nak beli baju, kasut bagai. Pergh! Tinggi betul angan-angan aku! :'(


Congratz aa buad sesape yg dapat. Hurmmmm =( Skarang plan aku, aku nak register f6 dulu sementare tunggu 2nd intake dr UPU, Poli or what-so-ever je lahh kan! Kalau dapat memane nanti aku blah! Habis cerita! Memang aku tk terfikir langsung nak masox f6 nie! Sbb aku rase elehh setakat f6 mcm ape je dh laaa kne pakai baju skolah ape barang. Memang sebelah mate pun aku tk pandang f6 nie! Tuh laa kau! Riak sangat! Hambekkkkkk!! Berlagak nak mati! Errr =( Tadi mengadu dkt along aku kate la aku tension tk dapat UPU tk kan nak msox f6 je then along aku suruh muhasabah diri along aku kate...


KATA KAKAK

amek 2 helai paper kosong...
Paper "A" ko senaraikan what will happened if ko pilih untuk pergi form 6...
senaraikan semua possibilities yang ada untuk diri ko...
kat Paper "B" senaraikan what will happened if ko pilih untuk tunggu matriks atau upu..
bila dah senaraikan.. pilih yang da' best untuk engkau pada masa sekarang...




And yes, aku pilih f6. Peduli kate orang! Ikut kate hati sendiri. Tk kesa mane-mane yg penting aku kene struggle fr the best. Mak ayah doakan teah yer. =(


mood : frust nak mati!

Wednesday, May 4, 2011

Nak gunting rambut.

Assalamualaikum.

Hye babes! Erm nak potong rambut lah! =( rambut aku rosak sudehhh! Ohhh tidak! Nie sume gare-gare gatal sangat nak buad rebond duluk. Huhuhuhu. Tu laaa malas nak jage kan. Hihihihi. Lagipun skrg law nak kua memane sudah berhijab maa jarang dh free hair. Heee.

Rambut aku nie tkde laa cntek mane mcm rambut korang tuh. Huhu. Rambut asal aku dulu jenis ikal. Straight tk curl pun tk. So, dulu kalau tengok minah-minah yg rambut lurus ala-ala japanese tuh memang teramat lah jeleshhhnyer kannnn. Tuh yg gedik naw nak rebond tuh. Hahahahaha.



Fyi, nahhhhh nie laaa rambut aku yg seasal-asalnyer dolu-dolu. Haha. Ups abaikan muke gegedik aku tyme nie. Hihihi. Time nie form 3 kot. Bese lah budak baru nak up. Kahkahkah.



Pastukan dah lame-lame haih bosan pulak dox rambut panjang nie. Dulu aku addicted dgn citer Spa Q tengok Elly Mazlein dalam citer tuh alahai cute jer kan, sweet je aku tengok rambut dye yg comel uhh. So, disebabkan ke-addict-an melampau aku pun amex langkah drastik dgn memotong rambut konon-konon nak jadik si Elly Mazlein dalam citer tuh ah. Tapi tk jadik pun. Ngehngeh.



Comel kan haircut gny. Hihihi.

Hahaha* buroks! Tuh la degil nak potong rambut.


Pastuh kan tk puas hati lagik neh. Nak try rebond pulak. Hahaha. Kurang bersyukur betul minah nie =_='
Hkhkhk then along and abg alang blanje aku buad rebond. Wahahaha. Mase tuh ingat lagik 030808 sehari sebelum trial PMR kot ngehngeh. Masetuh riak bangge toksah cakap laaa. Sume kawan aku dox gebang "eeh2 aku dh buad rambut la. Cantek tk, cntek tk?" Hwahwahwha. Pastuh kalau kua jenjalan je ececeh bangge je muke. Hahahahaa. Ngoi betul aku nieeee. Hekhekhek. Tuh laa bangge punye pasal trial PMR langsung tkde A kau. Hahaha. Padan muke aku. Tp time real examination ade laa jugak kutip 5A's. Hkhkhk


Hihihi muke riak lepas buad rambut =..=


Pastuh kan sekali lagi wa sudeh boringgg. Time tuh kan famous rambut style bob haircut tuh kan. Alaaa tatau ka? Jap wa kasi tunjuk ehh.

aa mcmnie la! Comel kan!


Wa pun teringin laa jugak nak buad cenggituh. Tengok Agnes Monica dalam cite Matahari tuh cam lawa je kan rambut dye. Sekali orang tuh salah potong. Grr! Geramji je kan. Tengok orang lawa jep rambut gitu asal aku burokss! Huhhh.

sumpah haircut paling buroks!~ nyesal jehh

Then tak serik lagi neh nak buad rebond. Hahahaha. 2nd time agak buruk. Sebab orang tuh buad tk smooth mcm festime aku buad. Grr. Dh laa mahal. Bencik jek. Huhu.


 
buroks kan? melentik ja =_=



P/s: abaikan muke aku yg bercapuk-capuk tuh. memam habit nak tido pakai krim. ehhe.

ROSAK KAN!! WUWUWUW


And now, here my latest hair. Agak rosak di situ kan. Wuwuwuwuwuw. Kali nie ape hairstyle aku nak buad ehh. Err teringin laa nak buad haircut ala-ala emo gitewww. Hihihi macamnie. Japjap.

hehe boleh tk???


tk pun macamniehhhh. Hehehe


Jelesz ohh dgn bella sygg punye rambut. Dye smart ohh pandai style rambut dye. Gunting sendirik taw. Jangan memen. Tak caye? Oke fine. Jap yer aku tempek gamba dye.......


See! Smart kan! Hehe sorry yunk tertempek pict kau plak lam belog nie. ekekek


Errr! Bella leh tolong potong rambut aku tk? Hahahaha. Well, aku pun ta sure lagik nak buad haircut style cemane. So nanti lah bile aku dh potong rambut nanti aku tunjuk dkt krg cemane ehh. Ngee. Okebai!~


Eh eh sape nak belanje aku straightener? Alaaa RM 200++ jep. Hahahaha!

Tuesday, May 3, 2011

Entry semalam punye semalam.

Assalamualaikum.


Semalam punye semalam bangun pagi siap-siap nk pegi keje. Sebelum tuh mak bising suruh kemas rumah dulu. Yerrrr baekk mak =_=' okayy dh sudah mandi dapat incoming call from sydx kate pukul 10.30am gerak. Okayy sygg nanti aku sampai =) Ingat nak tumpang sydx jek tapi along kate nk hantar. Okayy je la kan. Sebelum pergi saje celebrate burfday dalia kesayangan. Biela beli kek. Satu family pun ade so okayy sangat lah tu kan. Ayah jek tkde. Ayah de kursus. Btw, happy 2th birthday dalia sygg. Auntie sygg kmo sngt-sngt =) video mase celebrate ade tapi malas taok. Ngee sorry meh aku tempek burfday cake dalia je okayy. 



Then, aku pun gerak g keje. Tengah otw tuh sydx pun call lagik. Dye suruh aku turun jp dkt tepi area batu 4. Kunci kedai tertinggal katenyer. So, dye suruh aku tunggu mama dye kasi kunci then baru gerak g kedai. Aku pun yeye kan je lah. Wlpn dlm hati malas teramat rasenyer. Hehe jgn marah eh sowda sygg^^ Aku pun suruh laa along aku turunkan aku dkt area batu 4 tuh. 


Then tunggu punye tunggu (memang hobi aku menunggu nie) eh mane pulak mama sowda niehh? Aku dh laa panas dox situ. Dgn kereta motor org ramainyer dkt situ. Along aku nie pulak mane?! Tkkan dye dh balek. Aku suh dye tunggu aku? Pergh. Saba lagik saba. Patuh dpt lagik incoming call sowdadye kate "ehh cux tkpe la ko gerak jela dulu. Kunci tuh bya mama aku hantar dtg siny" Alaaahaii cux law ko ckp awal-awal kan senang syggg? Sabar lagik neh. Aku call rumah tanye along skaly dpt tau dye buleh balek pulak kan? Palat sioll. Aku dh kete dh tunggu aku ngoiii!! Nak MENUNGGU dye dtgg balex satu hal lagik! Boleh pulak dox mandikan dalia dulu! Erkh! Maw satu jam aku menunggu!! Brader-brader konvoi motor yg lalu senyum-senyum taik kambing tuh mmg jadik stok jeling aku je la kan! Wa tengah panaz hati nie beb lu nak gegedix plax dgn wa kan! 


Haiii.. Aer mate dh dox berenang2 dlm kolam mate niee. Tunggu mase nak kua je kan. Tp tkpe aku ckp dalam hati sba wehh sba. Tkkan ko nk ngz tetengah orang nie bingai? Tk malu tol la ko nie. Lex3. Fuhhh chill dulu. Tahan dulu slagi mampu! Huhhuh! Tu la krg kn aku dh kate aku kuat ngz krg degil! Wuwuwuwuwuw! Tadi nengox cite safa marwah pun ley ngz tau! Erghhh. Satu jam lebih aa gak aku tunggu. Along sampai masox je dalam kete hah hamexkau terus aku bantai melalak dh. Dh puas tahan dh kan. Huh okelatu menangis dalam kete tkde org nampak^^ Pukul 12lbey baru masox keje. Grrrr geramji betul sayer!!! Okelah! bye.


Mood : Emo lebih nie!

Friday, April 29, 2011

Movie and project

Assalamualaikum.


Hye peeps! Semalam punye semalam aku baru je balik dr umah along aku. Sajeje gedik nak ikot kakyunk g sane. Hihihi. Mule-mule kakyunk tk kasi pegi tp setelah aku mnggunekan senjata aku dgn menangis+melalak+mengadu dkt along aku baru dye kasi aku ikot. Ehehehehe. Mengade kankan? Semalam around 8pm cmtuh abg aku hantar ktrg g ktm. Naek komuter jek save duet ckett. Huhuhuhu. Tp sebelum tuh ktrg g pantai dkt area bt4 tuh nak survey site projek katenyer. Ecehhhhh macam bagoz jek site project. Huhuhu project ape??? Ehh ehhh bukan project tuttt laaa huhuhu kjp lagi aku kasitau! =) Okay sambung, around 10pm cmtu ktrg pun sampai dkt Midvalley. Abang alang bnjew tngok muvie. Huhuhu macehhh abgg alang! Best tau cter niehh! Mule-mule aku ingtkan cter hantu tp tk pun sbenanyer. Huhu. Krg nak tau tk aku tngok muvie per???

Taraaaa!! Huhu cter nie sangat-sangat best oke! Meh aku cter cket dkt krg sal cter nie ehh?? Cter nie sal sorg minah cntek nie name Valerie (Seyfried) yg dilemma dgn due org jejakes-jejakes handsome! Awww! Huhuhu. Minah nie syok dkt mamat handsome sorang nieh name Peter (Fernandez) tp family minah nie tksuke dy kawan dgn abg Peter nie sbb si Peter tuh miskin. Drg suh Valerie kawen dgnn ade sorg lagik mamat nie, handsome jugak la name Henry (Irons) sbb si Henry nie dh lame syok dkt si Valerie nie plus kaye pulak tuh! Sape tknak kan! Kalo aku jadik si Valerie nie aku sebat jep dedue. Hahahaha. Tamak halobe!! So, dsebabkan hbungan drg nie tk direstui family drg, drg pun plan nak lari dr kampung drg tuhh. tapi ade stu bnde burokkk yg jadik. Minah nie dpt tawu kakak dy mati kne bunuh dek srigale jadian. Srigale nie muncul stiap bulan penuhhh. Pergh memang seram sngt laa kampung dorang nie kan. Pastu dorang sume ushe nak tangkap serigale uhh sampai upah paderi sume bagai. Kalo krg tngok muvie nie kan mmg krg tkkan expect sape sebenarnyew srigale uhh. Mst nanti krg ingt orang tuh serigale orang nie srigale tp tk pun sebenanyer. Huhuu. Serigale nie muncul sbb dye nak dktsi Valerie nie. Last-last kan mase pkwe nie nak selamatkan gf dye dr serigale uhh dye kne gigit dgn srigale jahat uhh. Pade drg, sesape yg kne gigit dgn srigale nie bahaye bub drg dh berjangkit dgn srigale uhh. Nanti blew full moon drg akn bertukar jadik macam srigale uhh. And drg pun akn jadik jahat mcm srigale tuh jugak. So, encik pakwe nie pun pg bwak dry jejaoh. And setiap malam blew full moon si Valerie nie akn klua berdating dgn balaknyer yg dh btuka jadik srigale. Hahahaha sweet sngt kankan!! Ehehehehhe


Pukul satu pagi baru sampai rumah. Then esoknyer bangun pagi gerak g Chow Kit then pg Tesco, Seremban sbb nak belik barang-barang utk project tuttt tuhhh. Hahahha. Krg nak tau ktrg buad project ape??

Taraaaa!!! Huhuuu eyt!!! Apekene mengene pesta air dgn project nieh?? Hahahhaha ekceli mak aku kakak aku ade meniage dkt sane. Hkhkhkhkhk itu laaa project ktrg sebenarnyerk.. Hkhhk ehh2 jgn lupe dtg yer.. Alang-alang kalau sape yg dh lame tk jumpe aku ley jejumpe aku dkt sane nanti. Ehehehehek.Ohhh abang aku pun ade sane jugak nanti. Dye buad show ular. Heee. Kalo krg jenjalan dkt sane nampak ular iguana sume bagai aaa itu laaa dye. Okelah malas nak update bebanyak. Okebai!~

Tuesday, April 26, 2011

Fall in LOVE ?



Assalamualaikum.



Choiiichoiiichoiii^^ Hahahaha apesal aku nieh?! Angau aye?! Grrrr! Hahahha. Siryez babe aku dh angau! Wakakak! Yess tme kasihh Ya Allah kau dh bjaye bukak pintu hati aku utk sumone.....!! Yeayyy-yeayyy aku dh boleh lupe mamat tu!!!! Sukenyer haty!!! HAHAHAHAHA (evil laugh!) Papepun note to remember! Jgn berharap sngat lah yer lolinx! Blaja dr kesilapan! Tkmo kasi 100% hati kite dkt dye!! 90% sudahhh! Lagik 10% simpan utk bekalan kite dunie akhirat. Ekekekekek. So nanti kalau dye tinggalkan kite tkde laa kite tdugeng-dugeng makan hati sensorang kankankan??? Hehehehehehe. Mood : cgttt happy!!! Okebai (;


Japppppp!!! Nak tempek gamba tyme p driving class tadik. Sempat lagik snap-snap kau. Hehehe 2nd tyme blaja bwk kete. Level confident dh tinggi ckett... Hkhkhkhkhk. Macam bagus je =_=' Oke sile layan gamba syoksendirik saye nie yerr!~ Pfffttt!!!











Saturday, April 23, 2011

Maaf, aku bukan untukmu.




Assalamualaikum.


Ecewwah. Intro nak best je kan? Hahahahha. Kunun-kunun aku laa gegurlz paling hotzz giteww kan? Puihhhh. Hahahha. Gelik mak! Ini hari aku nak jejiwang cket buleh? Haha wa mawu story fasal chenta lahh. Ahakz. Sampai skrg korang msti wonder girl kan kenape aku nie still single bukan double. Hahahaha. Kankankan? Aku bosan lah kalo dkt fb jek mesti tanye aku nie single ke? Then law aku kate aku single msty drg kate aku chong then mule lahh ayat skema yg rajennn sangat aku dengar cth "Aiiii, ye ke single, muke cute comey lotey tkkan tkde bf kot???" Upss oke fine. Yg cute comey lotey tuh aku tokok-tambah dgn sendiriknyer okayy. Jangan pecaye, tp law nak pecaye jugak yg aku nie cute boleh jugak. Hahahahha. Oke sambung. Ape salah ke budak 'cute' mcm aku nie nk single?? Ape sume budak 'cute' dalam Mesia nie wajib caple ka?? Haihhhhhh



Korang nak tawu tk kenape aku still single sampai sekarang?? Jawapan dye senang je babe. Sbb aty aku nie dh ade orang cop! Even dy tkpena langsung nak pandang aku. Jeling pun tidak kan. Wuwuwuwuwuww. Sedihh aku T_T



Sebelum tuh kan aku nak mintak maap bebanyak sangat dkt boyz-boyz yg penah nak declare dgn aku tuh. Yg slu sangat aku wt dunno. Sorry la and tersangatlah sorry yerk. Aku anggap korang kawan je beb. Tk lebih dari tu. And aku harap korang paam. Aku tkbuleh bukak aty aku utk sesapa. Sbb aty aku utk laky tu ja. Pegi lantak org nak kata aku betina syoksendirik ke ape yg penting aku tk boleh nk pakse hati aku utk trime sumone yg aku tk cinta. Nanti korang marah aku pulak kan dox kate aku playgurl pulak kalo aku tk seyuz ngn korang. Kan? So better kite kawan je. Kan okayy? Hihihihihi.



Sekarang nie aku dok tunggu bila masa aku buleh lupekan dy!!! Tp utk mase skarang aku still tk buleh lupekan dy. Orangg kate setie slagik hati masih sayangg. So, selagi dlm hati aku nie ade name dy selagi tuh aku tkmo laky len dalam hidup aku. Wuwuwuwuw. Nak tunggu dy dtg dkt aku?? Memang tak lah kan! Aku sedar kot aku sape T_T



2nd, sebab aku still single?? Okayy di sini sy ingin mbuat pengakuan bahawasanya sy masih mensinglekan diry kerane sy masih merasekan yg sy nie still babyy kecik yg masih comel dan masih tidak tawu ape itu caple! Hahahaha. Sumpah wehh aku still rase yg aku nie bebudak lagik! Tk matang lagik kot? Haha even bebudak setakat sekolah rendah pun dh pandai pulak nk caple2 sygg2 bagai. Haiihhhh. Terase malu pulak diry ini. Hkhkhkhkhk  =_='



3rd, aku still single sbb aku takot sebenanyer nk caple niehhh. Aku takot lah! Tk kental cm korang lagik. Huhu. Ye lah. zaman sekarang punye caple daring-daring ohh. Pegang sane, pegang sini. Aku pun bukanlah baek naw. Ade jugak buad salah. Alaaa manusia beb, sume org tkkan lepas dr buad silap. Sbb tu aku seboleh-boleh tkmo caple lagik pade usie aku yg boleh dikatekan agak ribena nie. Hehe. Sbb org kate law cinte pd usia belasan taon nie org kate cinte monyet. Aku pun penah gak cecaple dulu. Haha sumpah bile ingat alek ase klaka pun ade, ase jijuikkkkk nak mati pun ade!!!! Sbb tuh aku takot nak caple. Ye lah. Mule-mule kenal mmg lah sumenyerr baek. Ayat nak maniss jer kan. Pastu mule lah ayat-ayat nak masok line. Pastuh bile dh declare setiap minggu mesti nak dating kan. Kunun-kunun lepas rindu lahh. Pastu bile dh jumpe?? Aaaa macam-macam buleh jadik. Itu yg aku takot sebenarnye...... Hmmmmm, mntak simpang malaikat 44 Ya Allah. Huhuhu. Sbb tu la sy still single sampai sekarang. Huhu. Dh jgn tanye lagik kenape. Sorry yer utk korang yg aku dh bikin korang kuciwa. Aku harap krg paam and aku harap kite still kawan and againnn maap, hatiku bukan utkmu. Heeee okebai! Wassalam.




P/s: Buat membe-membe yg suke sgt menganjing aku dgn laky tuh kalo krg ade bace entry nie tlg laa stop menganjing aku okayy. AKU TK SUKE. And seboleh-boleh aku tkmo org tawu wlpn dh bnyk yg tawu sebenarnyerk :P

P/s/s: And utk laky yg aku maksudkan dlm entry nie, kalo dy terbace blog org ke ape lepas dh bace diam je jgn nak tetegur k. Orang malu =_=' And maap orgg still tkleh lupe dy. Org dh cube bnyk kali dh tp still tk buleh gak. Tp jgn risau org cume akan sygg dy dr jaoh jep. Org tk kaco hidup dy pun. Hope dy happy dgn owg tsygg. Macehhh. Okebai!

Thursday, April 21, 2011

Bile sy bole further studies nieh?!

Assalamualaikum.


Hye babes! Hahahaha nampak sangat entry aku kali nie menunjukkan yg aku nie desperate nak mati kankan? Huhuhu. Yeye memang betul pun =_='   Saye boringg lew dox rumah!! Tu la nampak sangat ungrateful aku nie. Time suh blaja memen je kejenyer. Time suh relax-relax dkt rumah tkpaya study tergedik-gedik pulak nak study. Cemane tuh?? Hihihi. 

Aku jealous laa dgn xyra!! Jealous sbb dye cantek satu, lagik satu jealous sbb dye dh study dh skarang!! MSU kau. Amex course medic lagik. Huhuhuhu. Jealousnyer laaahai. Boringg lah dox rumah. Haih tu la aku nie bile tyme skulah nak balek rumah, dah relax-relax dox rumah mengade pulak nak skulah. Tengok tuh tk bersyukur lagik =_='

Sekarang nie aku ngah dox tunggu tawaran UPU ngan Matrix ja. Tunggu laa mane-mane yg sangkut kan. Nak masuk Maktab dh kene reject awal-awal. Hahaha. Yelaa SPM  5A's je pun tk sehebad korang kankan? Wuwuwuwuuw. Yang TESL uitm tu pun tk dapat jugak. Huhuhuk. Mane-mane offer yg dapat aku sebat jep tapi kalau boleh sye nak msox matrix buleh?? Alalalala bole laa bole laa. bole laaa. Hukhukhuk. Krg doa-doakan lah sy dapat yerk. Heee. 


Sebelum tuh nak bagi a big thanks and muwwah-muwwah dkt kakak cantek Fatin Liyana sbb she's inspired me a lot!! Hehehhee. Dulu ramai orang kate kalau masuk matrix nie susah kalo tk study toi-toi dh tk dapat pape. Bazir mase kat situ je kan. Tapi bile dh bace entry kakak FL pasal hala tuju lepas SPM baru trbukak sket hati sy nie. Hekhekhek. Pedulik laa orang nk kate ape yg penting itu pilihan kite and kite tawu yg kite dh buat pilihan yg terbaekk untuk diry kite sendiry. Kankan? Hehehe!


Lagipun aku nak buktikan dkt family aku yg aku mesti boleh berjaya punyaaa. Family aku harap banyak sangat dkt aku and aku seboleh-boleh tkmo hmpekan harapan dorangg. Aku nak kasi depa bangga kat aku. Hukhukhuk. :') Mak, ayah doakan teah yerk!!! Okebai wassalam:)


P/s : kakak cantek FL!! Sy sngt-sngt adore kakak. Kakak banyak bg inspirasi dkt sy. Sy tawu kakak tk kenai sy. Kalo jumpe blogg sawang sy nie tetegur lah ye. Hkhkhk!

Tuesday, April 19, 2011

Engagement day and blajau kete:D

Assalamualaikum.



Hye babes! Sorry lame tk update bloggie maklum la lately nie agak busy yerkk. Agak laaa. Settle sal hal tunang lagik. Eh eh bukan aku tunang tau! Chehh ape aku pulak. Abang aku lahh. Haihhh. Aku lambat lagik. Wuwuwuwuw. Okeyhhh abang aku get engaged sabtu lepas a.k.a 16th April 2011 a.k.a genap 8taon die cple dgn gegurl die. Awwww sho shuweet..! Nak jugak buleyh?? Ekekekekek. 


So, family ktorang agak busy lew sbb abang aku punye engagement nie kire buad last minute. Almost two weeks nak tunang baru abg aku inform dkt family. Haihhh mengadaa!! Huhuhu. Mak aku nak msox sminggu kot tutop kedai berkampung dkt rumah along semate-mate nak menyettlekan hal niehh. Rabu lepas kitorang turun Nilai nak beli barang-barang hantaran sume. Barang-barang hantaran sume aku yg deco tau. Hahahaha taktak tipu je. Along aku yg deco aku tolong tempek sikit-sikit jepp tapi oke what interframe ahh sikit kankan? Hkhkhk. Oke nak tengok tk hasil tempek-tempek kitorang? Jap eh biau aku tempek gambaq kt blog sat.


Hahaha along tngah bertungkus-lumus yerhhhh buat hantaran.
Last minute punye keje. Tp cantek doe aku ade tlong wt gak (interframe) :D


hantaran# cake


hantaran# buah-buahan


hantaran# gula-gulaa. credit to Maktam:)



hantaran# high heels



hantaran# muffin. credit to Maktam again:)



cincin merisik satuk, cincin tunang satuk, wang pendahuluan 5k kau :O


hantaran# kain sutera

hantaran# perfume

tepak sireh. tanye sikit! Nape kene bg bnd alah nie? :O





And here it come, Hantaran pihak perempuan dan lelaki. 7 dulang berbalas 9 dulang oleh pihak perempuan.


Okayy, sambung cito ehh, then sedare mare sepupu-sepapat tdekat sume dtg. Tyme nak gerak g rumah pihak pmpn fuhhhh jaoh glerz aku ckp kau!! Hahahahaha sebelah rumah je kot? Punye lah jaoh kan =.=
tapi untung doe rumah dedekat nieh tyme makan tkpaya susa-susa dox tngah panas usung je haa makanan masox dlm rumah. Wakakakaka kejam sehhh. Anyway, selamat bertunang lew kak zyra and abang amal. Hope kekal bersame sampai kawen beranak pinak bercucu cicit and sampai bile-bile lah kankan? Huhuhu cecepat laa tawen nak anak lagikk!! Hahaha ups I mean anak buah oke:D

saat menyarungkan cincin

Cium jgn tk cium:D



Ohhh btw, tadi aku blaja kete. Hahahaha depan QTI konon hati selamba je kan walaupun!! Hahahaha. Kecut mak nyahh! First time kot. Okaykay korang buleh gelakkan aku umur 18 still tk reti bwak kete. Skarang budak bawah umur pun dh pandai kot? Meh gelak same-same. Hahahhaahhaha. Dh-dh bukan ape doe aku nie jenis kurang yakin sangat. Huhuhu even kalo pg mane-mane nak pergi kedai beli jajan pun tk pena aku sentuh motor kriss bapak aku tuh. Sanggup nie jalan kaki terkedek-kedek pergi kedai takpun usung basikal adex aku. Hahahaha. Adex aku yg baru darjah 6 kaki pendek pun dh reti press motor ke hulu ke hilir. Siap menganjing aku lagi kan=.= Chehhh berani btul kau yerr. Bukan aku tk pena bawak moto. Penah laaa. Tapi tu laa first and the last aku bwak. Hahahah tamo bwk lagik dh!! Penah dlu aku bawak moto g kedai patuh tyme nak parking kaki aku kene ekzos. Haaa melekat sampai sekarang bekas ekzos tuh kat kaki aku. Wuwuwuwuww. Sebab tu tkmo nek dh.. Dh jgn tnye kenape lagik!! Hahahax. Okebai.




Ehhhh jap nak huloq gambaq sekeping!!!


Hihihi tadi aku dress cmni ja blajau kete. buruk=.=


Okebai!!!